Truita a la paisana
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Truita
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una albergínia tallada a la brunesa menuda
- Un carbassó tallat a la brunesa menuda
- Una ceba picolada
- Un pebrot vermell, tallat a la brunesa menuda
- Un pebrot verd, tallat a la brunesa menuda
- Dues patates pelades, tallades a trossos menuts, per fer truita
- Vuit ous batuts
- Cent grams de pernil salat, tallat a trossos menuts
- Cent grams de xoriç tallat a rodelles menudes
- Un grapat de pèsols bullits
- Oli d'oliva
- Sal
6 racions
Utensilis
Una paella de mida gran.
Una tapadora, per donar-hi la volta a la truita.
Una safata rodona de porcellana blanca
Elaboració
En una paella amb oli d'oliva, fregim les patates a foc lent. Quan són cuites, les reservem.
En una cassola amb oli d'oliva, fregim totes les verdures. Quan són cuites, afegim: els pèsols, el xoriç, el pernil, i les patates.
Quan tot el conjunt és cuit, ho aboquem en un bol, i ho ajuntem en els ous batuts,
En una paella gran amb oli d'oliva, posem tota la barreja, i fem una truita rodona, de mida gran. Deixem que vagi quallant tot plegat, i en el moment de girar-la, ens ajudem d'una tapadora amb nansa. Un cop girada, la tornem a posar a la paella, amb un rajolí d'oli, i deixem que s'acabi de coure, fins que quedi ben daurada.
1h
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les truites Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6984 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.