Calamars farcits

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Utensilis

Un atuell fondo
Una cassola de terrissa gran

Elaboració

Primer de tot, netegem els calamars, els hi traiem l'ungla de plàstic, i els hi traiem les potes i les aletes. En una paella amb oli d'oliva, saltem les aletes i les potes, i quan són fredes, les picolem, i les reservem. En un atuell, barregem : la carn salpebrada, les potes i les aletes dels calamars, els pèsols, els ous picats, el julivert i dos alls ratllats.
Seguidament, ho barregem ben barrejat, i farcim els calamars. Els tanquem amb un escuradents, i els reservem.
A part, en una cassola de terrissa, fregim amb oli d'oliva : la ceba, els alls, dues fulles de llorer, i un punt de sofregit de tomàquet. Quan és fregit, afegim un raig de vi blanc, hi afegim un raig d'aigua. Quan ja és cuit, ho passem per la batedora, i pel colador xinès.
Ho posem al foc a nivell, més aviat baix, hi incorporem les calamars en cru, i deixem que vagin fent xup-xup.
A part, fem una picada amb: pa fregit, un all, julivert, ametlles torrades, i un pessic de xocolata. Ho afegim a la cassola amb els calamars, i deixem que s'acabin de coure.
Corregim de sal, i si veiem que la salsa queda una mica líquida, l'espessim amb un xic de farina de blat de moro diluïda amb aigua freda. Quan els calamars ja són cuits en el seu punt, ja els podrem servir.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se