Sofregit de tomàquet
Ingredients
- Quatre quilos de tomàquets madurs, o bé un pot de tomàquets tipus pera, de quatre quilos.
- Oli d'oliva
- Sal
- Sucre
- Una ceba picada
- Dos alls picats
- Conyac
- Un os de pernil
- Vi negre
- Aigua
- Dues fulles de llorer
Utensilis
Una cassola metàl·lica, amb tapa.
Un colador xinès
Un colador fi
Una espàtula de goma (llengua)
Elaboració
En una cassola amb tapa, fregim amb oli d'oliva: la ceba picolada, els alls, el llorer, i l'os de pernil. Seguidament, afegim els tomàquets prèviament ratllats, o el tomàquet de pot.
Afegim sal i sucre (per tal de treure l'acidesa del tomàquet), i deixem que vagi coent-se a foc ben baix. Passada una estona, afegim un raig de vi negre, i una copa de conyac, i deixem que vagi coent.
Quan ja porti coent-se una hora aproximadament, afegim un xic d'aigua si cal, i retirem l'os de pernil.
A continuació, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador xinès, amb l'ajud de la mateixa batedora, i si el volem més fi, ho passem pel colador fi, amb l'ajuda d'una espàtula de goma. Ho tornem a posar al foc, i deixem que acabi la cocció, mitja hora més.
Aquest tomàquet fregit, el podem guardar en racions en el congelador, per quan ens faci falta.
Notes
A les meves cuines, aquest preparat, no hi podia faltar mai. Tots els "pizzeros", se'l fan ells mateixos, i l'anomenen "pomodoro".
Comparteix aquesta recepta: