Tomàquet concassé
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Un quilo de tomàquets madurs
- Mig quilo de cebes pelades
- Sis alls pelats
- Sal
- Sucre
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Aigua
10 racions
Elaboració
Primer de tot, amb el ganivet, fem una creu en els tomàquets, i posem aigua a bullir en un cassó. Quan l'aigua ja bull, posem els tomàquets, uns cinc minuts, i ja els podrem treure.
Deixem que refredin, i tot seguit els pelem, i els tallem per la meitat.
Un cop pelats, els hi traiem la polpa, i les llavors, i els picolem amb el ganivet.
A part, tallem les cebes a brunesa ben menuda, i ho barregem amb el tomàquet, i ho reservem.
En una cassola, fregim els alls amb oli d'oliva, i quan són rossos, els retirem.
En el mateix oli, fregim la ceba i el tomàquet, a foc ben baix.
Al cap d'una estona, espolsem amb un xic de sucre, i corregim de sal.
Deixem que es confiti ben bé, hi afegim un rajolí de vi blanc, deixem que redueixi, i ja el tindrem llest, per preparar guisats força abellidors.
1h 15min
Notes
El tomàquet concassée és una altre manera de fer el sofregit, peró més sofisticat, diria jo, el que permet fer plats més abellidors.Un cop fet, el podem deixar tal qual a quedat, ho el podem passar per la batedora elèctrica.
Etiquetes:
L'enigmàtic món de les salses
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2578 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.