Pollastre al forn
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pollastre de quilo i mig
- Dues llimones, tallades a quarts
- Dotze alls pelats
- Tres fulles de llorer
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Aigua
- Brou de pollastre casolà
- Conyac
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Patata a la papillota
Elaboració
Primer de tot, agafem el pollastre, el buidem, i tallem el coll ben arran.
Tot seguit, el posem de cap per vall, i a dintre hi posem: dos quarts de llimona, dues fulles de llorer, tres alls aixafats, un pessic de sal, un pessic de pebre, un polsim d'herbes provençals, i un raig de vi blanc. Seguidament, el posem ben pla a la safata per anar al forn, i hi posem: la resta de la llimona, els alls, el llorer, i tot seguit l'espolsem amb: sal, pebre negre, i herbes provençals.
A continuació, ho reguem amb: oli d'oliva, vi blanc, i conyac.
A part, hi afegim dos cullerots de brou de pollastre, i ja hom podrem enfornar.
Ho posem tot plegat en el forn a 180º, fins que és cuit i ben daurat.
Com a guarnició, podem posar una patata al forn en papillota com explico a la meva recepta.
Comparteix aquesta recepta: