Pastís 3 Xocolates
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 rajola de 200g de Xocolata Negra
- 1 rajola de 200g de Xocolata amb llet
- 1 rajola de 200g de Xocolata Blanca
- 150g Sucre
- 300ml llet
- 600ml nata líquida (cuina/muntar és indiferent)
- 3 Sobres de quallada
- 1 tub de galetes maria (també es pot fer amb galetes tipus Oreo)
- 65g Mantega
Utensilis
Motlle desmuntable
Elaboració
1.Esmicolem (amb la mateixa turmix/robot) les galetes per la base.
2.Desfem la mantega i la barregem amb les galetes esmicolades.
3.Cobrim la base del motlle desmuntable amb la barreja, compactant-la al màxim per crear una base de galeta compacta que ens aguanti bé la xocolata.
4.A una olleta afegim 100ml de llet, 200ml de nata, i 1 sobre de quallada i la rajola de xocolata negra partida a trossos. Remenar amb varetes fins a obtenir una crema de xocolata, continuar remenant i retirar del foc quan comenci bullir.
5.Aboquem la barreja calenta sense deixar de remenar sobre la base de galetes i deixem refredar a temp. Ambient.
6.Repetim el pas 4, amb la xocolata amb llet.Ull!! S’han de netejar molt bé els utensilis, si fem servir els mateixos, per evitar que la xocolata es taqui amb el color de la xocolata anterior.
7.Abans d’abocar la barreja de la xocolata amb llet, comprovem que la primera capa, la de xocolata negra, s’ha solidificat.
8.Amb una forquilla fem un “sembrat” poc fons (1-2mm) sobre la capa de xocolata negra, així evitarem que al tirar-hi la 2ona capa de xocolata es barregi amb la primera.
9.Per abocar la 2on capa trencarem el raig de xocolata amb una cullera sopera, amb una mà agafem la cullera de forma convexa respecte a l’olla amb la xocolata, abocarem la xocolata fent-la caure per sobre la cullera per trencar la força del raig i evitar que se’ns pugui barrejar amb la 1a capa de xocolata.
10.Repetim el passos 6,7,8,9 amb la xocolata blanca.
11.Deixem refredar i fiquem a la nevera de 6 a 8h aprox.
12.Abans de servir, treiem els laterals del motlle, la consistència final, un cop refrigerat, serà de gelatina/quallada.
Notes
Per decorar a sobre poder posar-hi el que vulguem (boletes de xocolata 3 colors, cacau en pols, fideus xocolata,...)
També es pot preparar en racions individuals, en copes de gelat (millor de vidre per veure els tres colors), aquesta opció també es pot prerarar sense la base de galeta.
Comparteix aquesta recepta: