Crestes d’espinacs
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Crestes
Estació: estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Discs de “La Cocinera”
- Espinacs fregits
- Panses sense pinyols
- Pinyons.
- Sal i Oli.
- Mantega de vaca per pintar
Elaboració
Talleu els espinacs, tireu-hi una mica de sal i marciu-los, com si rentéssiu roba a ma, no obstant no es cap pecat utilitzar de congelats, ja que donen menys feina i hi ha marques ben bones. En aquest cas, descongeleu-los en una pica o recipient ple d’aigua sense treure l’embolcall de plàstic. Descongelats ja, premseu-los amb les mans, traient tota l’aigua que pugueu. S’han de picar per trau-la-hi les llargades i es puguin mossegar amb comoditat.. Van molt bé unes tisores de cuina. Peseu-los i poseu-hi per cada quilo d’espinacs escorreguts 250 gr. d’oli; millor d’oliva. També si posen pinyons 40 g. per quilo així com també 60 g. de panses sense pinyol. Fregir el conjunt durant 10 minuts a foc mitjà. Ja estan preparats per omplir els discos de la meitat cap a un costat, quedant l’altra midat alliberada per tapar-los, abans de tapar-lo pintarem amb aigua per que faci un bon hermetisme les dues capes a la cocció. Finalment amb una forquilla de taula de pues amples senyalarem les cretes fent una pressió per que acabi de tancar.
Foneu una mica de mantega i amb pinzell doneu dues capes al damunt de cada cresta.
Cocció:
Tenir el forn a uns 170/180º C. Amb calor al sostre i a la sola. Situar-los al segon carril de baix, així assegurem la bona cocció de les soles i per el que fa el damunt de les crestes, dona prou des del sostre, En 10/12 minuts ja estan cuites. Son bones i aguanten molt la qualitat, però tèbies queden impressionants.
NOTA: No confondré amb els pastissets. Podria servir de succedani.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4133 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.