Manetes de porc estofades amb crestes de pollastre i bolets
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Tres manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna
- Quinze crestes de pollastre
- Un pot de barreja de bolets en conserva de 500 grams
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Pebre negre en gra
- Una branca d'api
- Tres fulles de llorer
- Quatre alls aixafats
- Mitja ceba pelada
- Tres porros picolats
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
- Un got de vi ranci
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Un bol de vidre gran
Un colador
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora
Una paella gran
Elaboració
Primerament, netegem les manetes i les crestes de pollastre, i les coem en una cassola fonda amb: aigua, un grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer, una branca d'api, i mitja ceba pelada.
Quan veiem que les crestes ja estan cuites, les retirem i deixem que s'acabin de coure les manetes. Un cop cuites les manetes les escorrem, colem el brou de la cocció, i el reservem en un bol de vidre.
A part, en una paella gran, saltem els bolets salpebrats amb un raig d'oli, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
Tot seguit, en el pot de la batedora, fiquem: un grapat d'ametlles torrades, un gra d'all pelat,un grapat de pa fregit, julivert picolat, i una mica de brou de coure les manetes, ho passem per la batedora, i un cop feta la picada, la reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig doli d'oliva, sofregim: els porros picolats, tres alls aixafats, dues fulles de llorer, i tres cullerots de sofregit de tomàquet, i deixem que fregeixi tot plegat.
Tot seguit, afegim un got de vi ranci deixem que redueixi, i un cop ha reduït, afegim tres cullerots de brou de coure les manetes, i deixem que arrenqui a bullir tot plegat, uns quinze minuts, i ja podrem afegir les manetes, els bolets, les crestes i la picada, i ho deixarem coure tot plegat uns vint minuts més, ho corregirem de sal, i un cop tot cuit, ho servirem a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1321 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.