Arròs caldós amb crestes, pedrers i gírgoles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Deu crestes de pollastre
  • Deu pedrers de pollastre
  • 400 grams de gírgoles fresques
  • Un litre de brou de verdures de pot
  • 500 grams d'arròs Montsià tipus bomba
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Tomàquet fregit
  • Un pebrot vermell
  • Una ceba picolada
  • Una copa de vermut de Reus
  • Una copa de vi ranci
  • Picada d'oli, all i julivert feta amb batedora elèctrica
  • Aigua
  • Una fulla de llorer
  • Un tròs d'api
  • Mitja ceba pelada

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Un cassó mitjà
Una espàtula de fusta
Una batedora elèctrica
Una paella gran

Elaboració

Primerament, netegem les crestes i els pedrers de pollastre, i els posem a coure en un cassó amb: aigua, sal, el llorer, l'api i la ceba.
Quan ja són cuits, els tallem per la meitat tant els pedrers com les crestes, i ho reservem.
Seguidament, tallem les gírgoles a juliana i les sofregim salpebrades, en una paella amb un rajolí d'oli. fins que ja no tenen aigua, i les reservem.
Tot seguit, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim: el pebrot vermell tallat a brunoise menuda i la ceba.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim dos cullerots de tomàquet fregit, ho remenem amb l'espàtula de fusta, hi afegim la copa de vermut i la copa de viranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim: els pedrers i les crestes, juntament amb l'arròs, ho remenem amb l'espàtula de fusta, hi tot seguit, afegim la meitat del brou calent, i anem remenant, com si fessim un rissoto.
Seguidament, corregim de sal i si cal afegim més brou i anem remenant fins que l'arròs ja el tenim en el seu punt de cuit, i ja el podrem servir a taula, després de dixar-lo reposar cinc minuts.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1574 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: