Arròs a la cassola amb bolets i crestes de pollastre
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Dotze crestes de pollastre
- Marca per paelles (la trobareu a les meves receptes)
- Picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Colorant per l'arròs
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una fulla de llorer
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament en un cassó amb: aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre, una branca d'api, mitja ceba pelada i una fulla de llorer,posem a coure les crestes de pollastre prèviament ben netes de les plomes que puguin tenir, i un cop cuites, les tallem en dues meitats i les reservem.
Tot seguit, escorrem els bolets i els saltem en una paella amb un raig d'oli fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un rajolí d'oli d'oliva, fiquem tres cullerots de marca per paelles juntament amb els bolets, les crestes i l'arròs amb tres cullerades de picada, ho remenem i tot seguit afegim quatre cullerots de brou de pollastre i un polsim de colorant, i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts, i ho anem remenant amb una espàtula de fusta.
Tot seguit, corregim de sal, i si cal afegir-hi brou l'anem afegint poc a poc, fins que l'arròs estigui cuit al nostre gust, i ja el podrem deixar reposar cinc minuts fora el foc, i ja el podrem servir a taula, amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels arrossos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1537 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.