Fricandó de llom amb gambes
Ingredients
- 4 talls de carn magre, per comensal
- Dos o tres gambes per comensal
- 1 ceba
- Dos grans d'all
- 1/2 pot tomàquet natural triturat
- 150gr. pèsols
- Dos gots tipus tallat de vi negre
- Un raig de conyac
- Per la picada. un gra d'all
- Un grapadet d'avellanes
- Una llesca de pa fregit
- Sal
- Oli
- Farina blanca
Elaboració
S'agarre una cassola, es col·loca al foc amb un bon raig d'oli.
Se sala la carn magre, s'enfarina i es fregeix amb l'oli calent (NO GAIRE FREGIDA)
es fregeix la llesca de pa.
Es reserva en un plat
Amb el mateix oli fregim les gambes una mica enfarinades (NO GAIRE FREGIDES, VOLTA I VOLTA)
Es reserven en un plat.
Tot seguit posem els alls tallats i la ceba picada o ratllada a sofregir.
Amb deu minuts tindrem la ceba a punt d'abocar-li el tomàquet
Cinc minuts mes i posem UN GOT DE VI NEGRE i el conyac.
quant arrenqui lo vull,posem la carn magre, els pèsols un polsim de pebre i un rajolí d'aigua
Es tapa la cassola, es deixa coure a foc lent vint minuts
Es l'hora de la picada. les avellanes, el gra d'all i la llesca de pa fregit, tot al morter
Ara el l'hora que el cuiner i/o cuinera es prengui el segon got de vi, que vent merescut o te.
Passat el temps, s'aboca la picada a la cassola i les gambes i,es prova de sal.
40min
Notes
Si les gambes estan ha un preu prohibitiu, es poc posar llagostins.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5183 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.