Tartiflette (vegetariana)

Categoria:
Típica de: França → Alta Savoia
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Bullir les patates amb pell. Un cop bullides, deixar-les refredar, pelar-les i tallar-les a rodelles de 1/2 cm. de gruix.
Tallar la ceba en juliana ben fina, i posar-la a sofregir. Quan és ben transparent, afegir-hi els bolets tallats a trocets no gaire grans. Passats uns minuts, tirar-hi (si es vol) el vi blanc i anar coent fins que tot l'alcohol s'hagi evaporat.
En un atuell de forn no massa gran prèviament untat amb oli, posar una capa de patates. Damunt, fer una altra capa amb la meitat del sofregit de ceba i bolets. A continuació, escampar per sobre la meitat de la crema fresca. Repetir aquest procès, altra cop patates, ceba/bolets, crema fresca. Si encara us han quedat patates, fer amb elles la capa final.
Posar el formatge al damunt, sense la crosta, tallat en troços d'un gruix de 1/2 centímetre. En la recepta original, el formatge Reblochon s'hi posa amb crosta i molt més gruixut, però a mi m'agrada més amb Brie tallat fi.
Posar-ho al forn pre-escalfat a 180º, dalt i baix, durant 20 minuts. Els darrers 5 minuts, acosta-ho el màxim possible al gratinador, que el formatge, ja fos, quedi daurat.
Servir ben calent.

50min

Notes

La tartiflette original porta cansalada fumada en lloc de bolets, però a casa hi ha 2 persones vegetarianes... Aquest plat es va crear l'any 1980 per promocionar el formatge Reblochon de Savoia, però ha agradat tant, que l'han incorporat a les cuines de tota França com si fos un menjar de tota la vida, i ja hi ha infinites variants de la recepta original. És un plat potent: s'acostuma a menjar com a plat ùnic acompanyat únicament d'una amanida.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se