Gall d'indi farcit
Ingredients
- 1gall d'indi
- Gingebre en pols
- Sal
- Pebre
Per el farcit:
- 200grs de carn picada de porc
- 1 fetge del gall d'indi
- 1 ou
- 50grs de festucs
- 50grs de pa
- Cireres
- Panses desossades
- 2 culleretes de vi d'Oporto
- Sal
- Pebre
- Gingebre en pols
- Llard de porc
Utensilis
Una cassola, una plata de forn, una plata de servir i un bol.
Elaboració
Primer de tot hem de desossar el gall d´indi , ren-tal i se-cal molt be. Seguidament el untem per dintre i per fora amb sal, pebre i gingebre en pols, i l´impregnem de llard de porc.
Per preparar el farcit, calen-tem oli en una cassola i fregim el fetge.
El retirem i un cop fred el partim a trossos petits.
Piquem els festucs i remullem el pa i el escorrem molt be. Barregem be aquests ingredients i salem una mica , i afegim pebre i gingebre.
Farcim el gall d´indi amb aquesta massa, les cireres i les panses.
Lliguem be el gall d´indi perquè conservi la forma i el posem al forn precalentat durant uns 30 minuts, procurant que es dauri per igual. Després baixem la temperatura del forn i seguim la cocció durant 50 minuts, regant de tant en tant amb el mateix suc de la cocció.
Passat aquest temps, donem la volta al gall d´indi, el cobrim de rodelles de taronja i seguim una altra cocció de 40 minuts. Passat aquest temps el retirem del forn i el posem en una plata per servir.
Després agafem una cassoleta i posem el fons que ha quedat de la cocció al forn i el lliguem amb una mica de vi blanc. Deixem que cogui una mica i ho posem a la plata amb el gall d´indi, o si ho preferim podem servir a part en una salsera.
Comparteix aquesta recepta: