Pastís de xocolata
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Per el pa de pessic de xocolata
- 125 grs de farina de força
- 30 grs de cacau en pols
- 5 ous grossos
- 150 grs de sucre
- Trufa per relleno
- 100 grs de xocolata
- 200 grs de nata per muntar
- 1 o 2 cullerades de sucre molt
- Cobertura de xocolata
- 100 grs de mantega
- 250 grs de xocolata negre per fondre
Elaboració
PA DE PESSIC
Barrejar i tamisar la farina i el cacau. Barrejar els ous i el sucre amb l´ajuda d´una batedora elèctrica, batre fins obtenir el punt de relleu, triplica o qua-triplica el seu volum.
Afegir a poc a poc la farina amb el cacau. Remenar amb delicadesa, perquè baixi el menys possible
Abocar la pasta en un motlle rodó, untat amb mantega i enfarinat. Posar-ho al forn uns 30 minuts a 180º.
Desemmotllar el pastís encara tebi.
És millor fer-ho el dia abans.
TRUFA PER EL RELLENO
Posar tots els ingredients en una cassola al foc ben fluix, quan la xocolata s´hagi desfet remenar-ho, deixar refredar i posar a la nevera tota la nit. En el moment d´omplir el pastís muntar amb la batedora elèctrica.
COBERTURA DE XOCOLATA
Desfer la mantega sensa que bulli en un casso, retirar-la del foc i deixar reposar 10 minuts.
Amb una cullera retirar l´escuma que hi hagi a sobre. Recuperar l´oli de mantega, eviteu el suero làctic que queda al fons del casso.
Desfer la xocolata al bany maria TEBI amb la mantega clarificada.
Agafar el pastís i partir 2 cops horitzontalment, que quedin 3 trossos, entre capa i capa posar-hi trufa muntada.
Ja podem cobrir el pastís amb la cobertura. Un cop cobert posar-ho a dintre la nevera.
Comparteix aquesta recepta: