Flam de coco
Categoria:
Postres i dolços
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 gr. de coco rallat
- 1 pot petit de llet condensada
- 3 ous
- 5 cullerades de sucre
- 2 cullerades de suc de llimona
6 racions
Utensilis
Un motllo de pirex per microones
Elaboració
Es senzill i tindreu un flam de dues textures i tres gustos.
Jo ho faig amb un motllo de pirex de forma de corona, però ho podeu fer amb un altre motllo o en motllos individuals.
Si el motllo és de silicona, no podreu fer el caramel, llavors cal que hi poseu caramel líquid del que venen preparat
Per al caramel:
Escampeu en el motllo les 5 cullerades de sucre
Per sobre repartiu-hi el suc de llimona, per tal que el sucre s'humitegi
Poseu-ho al microones 2 minuts, destapat a 900 W.
Obriu i mireu si ja ha agafat color de caramel, si no, aneu-ho coent en tongades de 30 segons.
Quan el caramel sigui fosc, agafeu el motllo amb manyoples i moveu-lo per escampar el caramel.
Poseu el motllo a la nevera perquè el caramel se solidifiqui.
Per al flam:
En un bol poseu-hi el rovells d'ou i la llet condensada
Ompliu el pot de llet condensada, ja buit, amb aigua. Remeneu per escurar la llet i aboqueu-ho dins del bol.
Afegiu-hi el coco rallat i remeneu-ho (amb varetes, quedarà mes diluït)
Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a la barreja del bol, amb cura, amb moviments de dalt a baix perquè es desmuntin poc.
Aboqueu la barreja dins el motllo de flam
Per quallar-.ho
Poseu-ho al microones, destapat, al 50% de potència, 10 minuts.
Quan ha passat el temps, ho punxeu amb ganivet. Si surt net, ja està
Si no cal quallar-ho més; al 50% de potència de minut en minut.
El microones va molt be per quallar, però el temps depèn de la potència, el motllo i la temperatura dels ingredients.
Quan estigui ho deixeu refredar i al cap d'una estona ho poseu a la nevera.
30min
Notes
Per servir
Pose-hi un plat a sobre, i gireu-lo. Ja tenim el flam.
Amb una mica de nata, fantàstic.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3859 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.