Flam de coco

Ingredients

  • 100 gr. de coco rallat
  • 1 pot petit de llet condensada
  • 3 ous
  • 5 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de suc de llimona

6 racions

Utensilis

Un motllo de pirex per microones

Elaboració

Es senzill i tindreu un flam de dues textures i tres gustos.

Jo ho faig amb un motllo de pirex de forma de corona, però ho podeu fer amb un altre motllo o en motllos individuals.
Si el motllo és de silicona, no podreu fer el caramel, llavors cal que hi poseu caramel líquid del que venen preparat

Per al caramel:

Escampeu en el motllo les 5 cullerades de sucre
Per sobre repartiu-hi el suc de llimona, per tal que el sucre s'humitegi
Poseu-ho al microones 2 minuts, destapat a 900 W.
Obriu i mireu si ja ha agafat color de caramel, si no, aneu-ho coent en tongades de 30 segons.
Quan el caramel sigui fosc, agafeu el motllo amb manyoples i moveu-lo per escampar el caramel.
Poseu el motllo a la nevera perquè el caramel se solidifiqui.

Per al flam:

En un bol poseu-hi el rovells d'ou i la llet condensada
Ompliu el pot de llet condensada, ja buit, amb aigua. Remeneu per escurar la llet i aboqueu-ho dins del bol.
Afegiu-hi el coco rallat i remeneu-ho (amb varetes, quedarà mes diluït)
Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les a la barreja del bol, amb cura, amb moviments de dalt a baix perquè es desmuntin poc.
Aboqueu la barreja dins el motllo de flam

Per quallar-.ho
Poseu-ho al microones, destapat, al 50% de potència, 10 minuts.
Quan ha passat el temps, ho punxeu amb ganivet. Si surt net, ja està
Si no cal quallar-ho més; al 50% de potència de minut en minut.
El microones va molt be per quallar, però el temps depèn de la potència, el motllo i la temperatura dels ingredients.

Quan estigui ho deixeu refredar i al cap d'una estona ho poseu a la nevera.

30min

Notes

Per servir
Pose-hi un plat a sobre, i gireu-lo. Ja tenim el flam.
Amb una mica de nata, fantàstic.


Recepta de cuina de Flam de coco
Mireu que bufó
per Domènec Garrofé

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3859 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: