Paté d'olives i tomàquets secs

Ingredients

  • Tomàquets secs
  • Olives d'Aragó
  • Orenga o alguna altra espècie que tingueu
  • Una dent d'all
  • Una culleradeta de vinagre o suc de llimona

8 racions

Elaboració

Les quantitats sempre les faig a ull. Una mica més d'això, un polsim d'allò altra... vaig tastant a mesura que passo el túrmix i vaig provant el resultat final.
Primer de tot tallem a trossets petits els tomàquets i els deixem en remull durant mitja hora, per tal que s'hidratin.
En segon lloc, si teniu olives amb pinyol els hi haureu de treure. Jo vaig comprar olives d'Aragó, però crec que la propera vegada compraré unes olives sense pinyol, perquè sota la ungla em va quedar un color com si treballés en un taller de cotxes i no em posés guants.
Pasada la mitja hora, que els tomàquets s'han hidratat, les olives ja no tenen pinyol i nosaltres ja tenim les mans i les ungles netes, posem els ingredients en un got per al túrmix.
Jo he posat primer les olives, mig all, els tomàquets secs hidratats, l'altre mig al i una culleradeta d'orenga. I he començat a batre. Després, el vinagre o suc de llimona. Com que em quedava molt espès, he posat una cullerada de l'aigua del tomàquet i un rajolinet d'oli d'oliva i he tornat a batre.
Un cop aconseguida la textura desitjada, l'he posat en un bol i a la nevera que reposés unes hores. És més bo si es deixa reposar que no pas fet i menjat, ja que els ingredients han tingut temps per unir-se entre ells i que nosaltres poguem trobar el sabor desitjat.
Particularment, considero que les olives d'Aragó li han donat un gust molt salat, massa. La propera vegada potser utitilitzaré meitat i meitat d'olives (més dolces i no tan dolces).
És un bon aperitiu sa, econòmic i fàcil. Ràpid??? Doncs en funció de quanta estona trigues a separar la carn de l'os de l'oliva :)

30min

Notes

Per reduir temps, utilitzeu un pot d'olives negres desossades.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2410 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Teresa Artigas diu:
M'agrada la recepta, però veig que això dels pinyols és el més difícil. Un truc: estén les olives en un plàstic de cuina, tapa-les amb un altre plàstic i passa una ampolla o un corró per sobre pe xafar-les. Quan aixequis el plàstic, només hauràs d'anar traient els pinyols amb els dit sense tacar-te gaire. Apa, bon profit!
Marta Morató diu:
Moltes gràcies pel consell. El proper paté ho faré així!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: