Pastís jueu de taronja i ametlla

Ingredients

  • 5 ous
  • 250gr. de sucre
  • Un sobre de llevat químic
  • 250gr. de farina d'ametlla
  • Dues taronges

12 racions

Elaboració

El que farem primer de tot és bullir les dues taronges durant una hora o una hora i mitja, depenent de la mida, senceres i amb pell fins que estiguin toves. Jo aquest pas acostumo a fer-lo el dia abans i deixo que les taronges es refredin.
L'endemà, tallo la taronja sense treure la pell i la passo per la batedora. Quedarà una pasta que reservarem per al final de la preparació del pastís.
Després, en un bol, posem els ous, el sucre i el llevat químic i ho batem bé fins que s'esblanqueeixi, amb la finalitat que agafi aire. Això farà que el pastís quedi més flonjo.
Seguidament hi afegim la farina d'ametlla i, amb molta cura, remenem bé. Jo ho he fet amb una forquilla, a poc a poc i que els ingredients s'anessin unint.
Finalment, afegim la taronja. I fem el mateix procediment anterior, remenar lentament fins a unir tots els ingredients.
Posarem la barreja en un motlle i enformarem durant una hora a 190ºC.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

12119 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Rosa M diu:
M'ha agradat molt aquest pastís, queda molt refrescant. I que el pot maneja una persona saliaca.
I es molt fàcil de fer.
Marta Morató diu:
Certament, és apte per a celíacs i només has de tenir molta cura al barrejar la farina d'ametlla, que no marxi l'aire que has posat a la barreja líquida
Isabel Carlucci diu:
He provat de fer-lo i està realment boníssim. A més es fàcil de fer (el tema calories ja no ho tinc tan clar..ja..ja..)
Hemi Mata diu:
Boníiiiisim ! I ademés vaig fer taronja confitada i li vaig posar tres talls a sobre ! espectacular !

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: