Bunyols de Bacallà

Ingredients

  • 300 g bacallà sec
  • 2 ous
  • 1 got de llet
  • 250-300 g de farina
  • 1/2 sobre de llevat
  • 1 gra d'all
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva suau

4 racions

Elaboració

Es recomana agafar el morro del bacallà (és més bo!) i deixar-ho en aigua 3 nits (canvia l'aigua cada nit).
Agafa i posa el got de llet i el bacallà en una cassola. Porta a ebullició la llet i retira del foc. Conserva el bacallà en un plat i la llet en un got perquè es vagi refredant.
Quan s'hagi refredat una mica el bacallà (no et cremis!!) l'esmicoles amb un ganivet de cuina sobre una taula.
A part prepares un vol amb la farina, el llevat, el rovell dels 2 ous, la llet (no ha d'estar calenta!), i l'all i juliverts picats. Es treballa aquesta barreja fins que quedi homogènia. La quantitat de farina és determinant per a tenir la textura adequada pels bunyols. És preferible tenir una textura espesa que no líquida.
S'afegeix a la mescla el bacallà esmicolat i es treballa.
Es tapa el bol i es fica a la nevera un mínim de 30 minuts.
Quan es treu per fregir la massa, es porta a punt de neu les dues clares d'ou i s'afegeixen a la massa amb compte d'aconseguir una massa homogènia.
Ara toca fregir la massa. Preferiblement en oli d'oliva suau i en gran quantitat (paella petita amb un parell de dits d'oli). Amb un cullera es van llençant els bunyols soobre l'oli calent (no fumejant). Es posen sobre paper de cuina i a gaudir!!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3669 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: