Salsa de peres " blanquilla "
Ingredients
- Vuit peres tipus " blanquilla "
- Aigua
- Farina de blat (si cal)
- Conyac
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
Utensilis
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fí
Un batedor de varetes
Un estri per treure el cor de les fruites
Una llengua de goma
Elaboració
Primerament, pelem les peres i els hi traiem el cor. Tot seguit, les tallem a trossos regulars i les posem en el cassó amb un dit d'aigua, a foc mitjà fins que són cuites.
Seguidament, passem la batedora elèctrica, les passem pel colador xinès amb l'ajud de la batedora, i tot seguit les passem pel colador fí amb l'ajud d'una llengua de goma.
A continuació, en un cassó més petit anem remenant amb l'ajud del batedor de varetes a foc més aviat baix, afegim un toc de nata líquida i un raig de conyac.
Seguidament, corregim de sal i nou moscada, i deixem la salsa al punt d'espessor que desitgem i ja la tenim llesta per fer servir.
Aquesta salsa és molt adient sobretot per plats de carn de porc i per plats sobretot d'ànec, encara que per alguns plats de peix, també pot ser adient.
Notes
Aquesta salsa, com totes les salses no han de quedar ni massa espesses, ni massa clares, si queden una mica clares, hi afegim una mica de farina de blat amb un rajolí d'aigua freda.
Comparteix aquesta recepta: