Ravioli de Poma i Pernil
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Típica de: Itàlia
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per la pasta:
- 2 ous grans
- 200 grams de farina
- 1 pessic de sal
Pel farciment:
- 1/2 poma picada
- 1 rovell d'ou
- 150 grams de mascarpone
Per la salsa:
- 150 grams de mantega
- 1/2 poma picada
- 1/2 ceba picada
- 1 got de vi negre
- 1 grapat d'avellanes
- parmesà rallat al gust
- 1 dent d'all
- un pessic de sal
- un pessic de pebre negra
2 racions
Utensilis
Corró o bé màquina de pasta.
Elaboració
- Per començar farem la pasta fresca, barregem els dos ous, la farina i afegim el pessic de sal. Un cop ho tinguem ben barrejar ho deixem reposar una mitja hora i comencem a treballar-ho amb la màquina de fer pasta o amb el corró.
-Donarem forma de làmines fines i allargades (d'uns 10cm d'ample, la llargada es indiferent, la més còmoda per vosaltres), quan ho tinguem preparat començarem amb el farciment.
-Barrejarem a un bol el pernil i la poma ben picats amb el rovell d'ou i el mascarpone. Serà tan senzill com repartir la barreja per sobre de les làmines de pasta en petites muntanyes que tinguin una separació d'uns 2cm entre elles i sempre amb una separació de 2cm aproximadament del marge superior de la làmina.
- Un cop tinguem ben repartida la pasta mullarem les separacions que havíem deixat abans per doblegar-la sobre si mateixa, mullarem els marges entre farciments i la separació que hem deixat a dalt. D'aquesta manera al doblegar-lo sobre si mateix aconseguim que quedi ben tancat el ravioli. El temps de cocció de la pasta fresca es d'uns 3 minuts.
-Per la salsa desfarem la mantega a una cassola i sofregirem la ceba i la poma fins que quedin daurades. Un cop daurat afegirem el got de vi negre, la sal i el pebre. Ho deixarem fer xup-xup una bona estona i com a toc final hi afegirem la picada d'avellanes i all i el parmesà rallat, ho deixem bullir un parell de minuts més i llestos.
45min
Notes
Si voleu veure la video-recepta aneu a: http://thetastet.com/
Trobareu moltes receptes il·lustrades en vídeo de cuina mediterrània.
Etiquetes: Blog de cuina Pasta Pasta fresca Pernil Poma Ravioli Recepta Thetastet Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3884 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.