Ravioli de Poma i Pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la pasta:

  • 2 ous grans
  • 200 grams de farina
  • 1 pessic de sal

Pel farciment:

  • 1/2 poma picada
  • 1 rovell d'ou
  • 150 grams de mascarpone

Per la salsa:

  • 150 grams de mantega
  • 1/2 poma picada
  • 1/2 ceba picada
  • 1 got de vi negre
  • 1 grapat d'avellanes
  • parmesà rallat al gust
  • 1 dent d'all
  • un pessic de sal
  • un pessic de pebre negra

2 racions

Utensilis

Corró o bé màquina de pasta.

Elaboració

- Per començar farem la pasta fresca, barregem els dos ous, la farina i afegim el pessic de sal. Un cop ho tinguem ben barrejar ho deixem reposar una mitja hora i comencem a treballar-ho amb la màquina de fer pasta o amb el corró.
-Donarem forma de làmines fines i allargades (d'uns 10cm d'ample, la llargada es indiferent, la més còmoda per vosaltres), quan ho tinguem preparat començarem amb el farciment.
-Barrejarem a un bol el pernil i la poma ben picats amb el rovell d'ou i el mascarpone. Serà tan senzill com repartir la barreja per sobre de les làmines de pasta en petites muntanyes que tinguin una separació d'uns 2cm entre elles i sempre amb una separació de 2cm aproximadament del marge superior de la làmina.
- Un cop tinguem ben repartida la pasta mullarem les separacions que havíem deixat abans per doblegar-la sobre si mateixa, mullarem els marges entre farciments i la separació que hem deixat a dalt. D'aquesta manera al doblegar-lo sobre si mateix aconseguim que quedi ben tancat el ravioli. El temps de cocció de la pasta fresca es d'uns 3 minuts.
-Per la salsa desfarem la mantega a una cassola i sofregirem la ceba i la poma fins que quedin daurades. Un cop daurat afegirem el got de vi negre, la sal i el pebre. Ho deixarem fer xup-xup una bona estona i com a toc final hi afegirem la picada d'avellanes i all i el parmesà rallat, ho deixem bullir un parell de minuts més i llestos.

45min

Notes

Si voleu veure la video-recepta aneu a: http://thetastet.com/
Trobareu moltes receptes il·lustrades en vídeo de cuina mediterrània.


Recepta de cuina de Ravioli de Poma i Pernil
Ravioli de poma i pernil
per Dèbora Castellà

Etiquetes:                   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3883 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: