Tall rodó rostit amb peres al vi negre
Categoria:
Carns
Típica de: Espanya → Baix Camp
Dieta: hipocalòrica
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1/2 kg. de rodó de vedella.
- 2 cebes.
- 1/2 cabeça d'alls.
- 1 fulla llorer.
- 1/2 got conyac. sal i pebre. oli d'oliva. 1 cullerada sopera de farina.
- Sal oli.
Per la picada:
- 100 g. entre ametlles i avellanes torra1 gra d'all.
- Sal.
- 8 peres blanquilles.
- 1/4 sucre.
- 1 litre vi negre amb cos.
4 racions
Utensilis
Cassola
Elaboració
Posem una cassola al foc amb oli d'oliva. Vigilem que l' oli sigui calent i hi tirem el tall de vedella salat i empebrat; i l'enrossim per tots els costats amb foc viu.Abaixem el foc i hi posem la ceba tallada a llesquetes fines, els alls i el llorer. Quan la ceba estigui ben rostida s'hi posa el conyac i a continuació es cobreix d'aigua i es deixa reduir durant 3/4 d'hora, primer a foc fort i desprès més baix. (Tot això ho fem la vigília).
A l'endemà es treu el cordill i es talla a talls fins.
Tots els ingredients del rostit es trituren amb la batedora, menys els alls i el llorer i ho passem pel col·lador xinès.
En una cassola amb una mica d'oli enrossim la farina i hi posem la picada.I hi afegim la salsa del rostit i també es pot allargar amb una mica d'aigua.
Es fa bullir una estona, i s'hi posen els talls.
Peres al vi:
Les pelem, partim per la meitat i traiem el cor i el mànec.
Les anirem posant en una cassola, tirant el sucre i el vi pel damunt, i ho deixem tota la nit.
A l'endemà, es couen ben a poc i sense tapar, ja que convé no crear vapor dins la cassola cosa que faria esclatar la fruita.
2h
Notes
Es treu la vedella amb una platera ,es posa pel damunt la salsa i al voltant hi col.loquem les peres.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6460 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.