Estofat de bou amb ceps i pèsols

Ingredients

  • Un quilo i mig de carn de bou tallada en tacs
  • 300 grams de pèsols congelats
  • 600 grams de ceps naturals
  • Una ceba picolada
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Sis alls aixafats
  • Un got de vi negre
  • Dues fulles de llorer
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • Un brot de julivert
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, en un cassó amb: aigua, sal i un brot de julivert, coem els pèsols durant cinc minuts i els reservem.
Seguidament, netegem els ceps, els tallem a tossos regulars i els saltem en un paella amb oli d'oliva salpebrats, i els reservem.
A continuació, en una casola de terrissa, sofregim: els tacs de bou salpebrats, la ceba picolada, el llorer i els alls aixafats.
Quan tot plegat és ben daurat, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi negre i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim els tacs de bou amb el brou de pollastre casolà, i deixem que coguin a foc baix, fins que la carn sigui tova.
Tot seguit, afegim els ceps i els pèsols, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola i uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Si no trobem carn de bou,sempre ho podrem fer amb carn de poltre.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1956 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: