Canalons nadalencs de peix i marisc
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 20 llangostins mitjans
- 2 tubs de calamar mitjans
- 2cues de rap grossetes
- Ceba
- Tomaquet
- Julivert
- Oli d'oliva
- Pebre vermell picant
- 1 vas de caldo de musclos
- Plaques de canalons
5 racions
Elaboració
Arreglem el peix.
En una paella gran i en un tollet d'oli d'oliva passem els llangostins perque deixin anar
el seu suquet. Ho treiem i els guardem.
Tallem molt petitonet el rap i el passem per la paella de fregir els llangostins, encabat
al cap d'uns 10m. afegim el calamar tambè tallat a dauets molt petits (aixó porta una mica
de feina peró el resultat val la pena) ho salarem i posarem un polsim de pebre vermell i julivert.
Una vegada tot queda cuitet, ho retirem i afegim a la mateixa paella la ceba tallada molt
menuda amb una mica mes d'oli d'oliva. La deixarem fins que quedi mes aviat confitada, a
foc molt i molt baix. Mentrestant pelarem els llangostins i guardarem els caps i els clafolls, que ho posarem en un pot per poder trinxar-ho amb una mica de caldo de musclos
(tambè es pot fer una mica de caldo de qualsevol altre peix, el sobrant es pot guardar per fer una fideuà o una paella d'arros o senzillament una bona sopa de peix).
Quan la ceba ja estigui confitadeta, posem tomàquet per fer un bon sofregit, després de
remenar-ho una estoneta es fica tot el peix juntament amb els llangostins talladets menuts.
Afegirem el suquet dels llangostins una vegada triturats, ho rectificarem de sal i afegirem
julivert picat. Tot aixó ho deixarem una mica al foc i hi donem unes voltes.
Ens queda bullir les plaques de canalons.
En una plata hi tirem un raig d'oli d'oliva i el suquem amb un pinzell a tota la plata.
Omplirem els canalons i els tancarem tot col.locan-los en la plata. Pel damunt dels
canalons hi tirarem la resta que ens quedi del suc i peix.
Ho posem al forn a uns 180 graus, uns 10m.
Encara que us sembli que porta feina, la veritat es que sí, però només per veure la cara
dels vostres començals, crec que val la pena. La durada d'aquest menjar es una mica llarga
però tingueu en compte que en cinc minuts ja ho hauran devorat. Bon profit per tothom que
ho faci.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
12210 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.