Sarsuela de peix i marisc
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una rodanxa de rap per persona
- Dos gambes llangostineres per persona (grans)
- Un escamarlà gran per persona
- Quatre rodanxes de calamar per persona
- Una sèpia petitona per persona
- Un kilo de musclos de roca
- 300 grs. de cloïses tipus almeja
- Dues cebes de Figueres grans.
- Alls
- Ametlles salades
- Julivert
- Pebre vermell picant
- De 4 a 5 cullerades soperes de omàquet fregit (en conserva)
- Oli oliva
- Farina
- Sal
4 racions
Elaboració
Una vegada tindrem tot el peix net, començarem per fregir el rap.
Enfarinarem el rap i el fregirem una mica perque quedi consistent, farem el mateix amb
les rodanxes de calamar, la sèpia i per últim les gambes i l'escamarlà. Si ens fes falta
aniriem afegint oli.
Ho reservem tot, i amb l'oli que ha quedat en la paella, trinxarem la ceba ben petita i
la deixarem a poc foc, fins que es caramelitzi.
Mentrestant en una olla, posarem els musclos amb aigua i els deixarem obrir.
Farem el mateix amb les cloïses. (Les podriem deixar abans amb aigua i sal, perquè
treguin la sorra)
Ho reservem.
Quan la ceba la tinguem apunt, posarem el tomàquet fregit, i ho deixarem que aquest
sofregit, estigui lligat. Colarem i tirarem dos tasses del caldo d'obrir els musclos, i
deixarem que bulli uns 3 ó 4m.
Ho reservem.
Es el moment de col·locar el peix en una paella d'arròs o bé una cassola de fang.
Al fons posarem musclos, pero 1/2 closca i del revés (això evitarà que s'enganxi, quan
faci el xup-xup.
Anirem posant primer, les rodanxes de rap, alternades amb la sèpia, unes rodanxes de
calamar i de manera també alternada una gamba de cap per amunt i una altra de cap per
avall. També els escamarlans. Acabarem afegint les altres rodanxes de calamar i ho
guarnirem amb musclos i cloïses.
Farem una picada amb unes 10 ó 12 ametlles salades, 1 granet d'all, una mica de pebre
vermell picant i julivert.
Tirarem a la paella de la sarsuela, el caldo que havíem colat, i ho deixarem fent el
xup-xup una mica. LLavors tirarem la picada pel damunt, que li haurem afegit una mica
del caldo dels musclos o petxines, per diluir la picada.
Ho posem 5 minuts al forn, al gratinador i a disfrutar i xupar-s'en els dits.
Bon profit.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
12894 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.