Mandonguilles amb calamarsets
Categoria:
Carns
Estació: tardor hivern
Ingredients
- 200 grs. de carn picada de porc
- 200 grs. de carn picada de vedella
- Calamarsets petits (uns 5/6 per persona)
- Un ou
- Alls, julivert
- Ceba, tomàquet en conserva
- Oli oliva verge
- Farina de galeta
- Farina
- Vi ranci o vi blanc
- Pebre vermell picant.
Elaboració
Preparem les mandonguilles barrejant les dues carns, amb dos o tres grans d'all picat i
julivert. Ho salpebrem, hi posem l'ou i la farina de galeta (pa ratllat). Ho treballem
tot fins que ens quedi ben lligat i li donem forma rodona o allargada a les mandonguilles.
En una caçola fregirem les mandonguilles passades per farina blanca i les reservem.
En l'oli de fregir-les li posem la ceba tallada ben menuda, i la deixem que es vaigi
caramelitzant. Netegem els calamarsets i els afegim amb la ceba. Quan vegem que els
calamarsets, van xuclan l'aigua, tirem un bon raig de vi ranci o vi blanc.
Li donem voltes i li tirem un parell de cullerades ben plenes de tomàquet en conserva
i una espolsada de pebre vermell picant, ho remenem. Passats uns 5m. hi posem les
mandongulles i ho deixem fer el xup-xup una estona. Ja estan a punt per servir.
Bon Profit.
Notes
Aquest plat es pot preparar un dia per l'altre. Reposat és molt més bó.
Quan l'escalfem haurem d'afegir una mica d'aigua.
També es pot fer amb sèpia tallada a cuadros, però el calamar petit li dona un gust diferent.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4999 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.