Caldereta de lluç amb musclos i gambots
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig quilo de musclos (si son de roca millor)
- Sis gambots de mida gran
- Sis talls de lluç de dos dits de gruix
- Quatre patates de mida mitjana
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Conyac
- Oli d'oliva
- Tres alls pelats
- Julivert picolat
- Pebre vermell dolç
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador
Un bol de vidre mitjà
Una safata plana
Elaboració
Primerament pelem les patates, les escantonem i les reservem. A part, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim els musclos i un cop oberts els colem i guardem el suc.
Tot seguit, els hi traiem mitja clova i els reservem.
A continuació, en la cassola de terrissa fiquem un got de conyac i quan ja és calent fiquem els gambots, els flamegem tres minuts, i ja els podem retirar i reservar.
Tot seguit en la mateixa cassola amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i els alls aixafats.
Quan tot plegat ja és ben ros, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i una cullereta de pebre vermell dolç, tres cullerots de fumet i el suc dels musclos colat, i deixem que arrenqui a bullir uns dotze minuts, i tot seguit afegim les patates i deixem que coguin fins que veiem que comencen a estar cuites, i en aquest moment, afegim: els musclos, els gambots i els talls de lluç amb un polsim de sal, deixem que s'acabi de coure tot plegat, corregim de sal i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, ben espolsat amb julivert picolat, i uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: