Puding de poma i pa sec de dies

aquesta recepte es pot fer de moltes varietats, pot ser dolça com a postres o salada per aperitiu o entrant, tot depen dels ingredients.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

 Per a 4 persones:

  •  300 g de pa o pastes seques 100g de fruits secs
  •  1/2 l de llet
  •  1 branqueta de canyella
  •  1 llimona
  •  150 g de mantega
  •  4 ous
  •  200 g de fruita dessecada variada (panses, prunes, figues...)
  •  3 pomes 300 g sucre 100 g sucre per el caramel

4 racions

Utensilis

Motllo

Elaboració

Per començar, foneu la mantega al microones. En reserveu 2 cullerades per untar el motllo. Mentrestant, poseu la llet a bullir amb la canyella i la pell de llimona, deixeu-la bullir 2 minuts i, mentre bull, talleu el pa a trossos. Posarem el sucre a la paella amb 2 cullerades d’aigua, fins que quedi de color daurat, conte que no es cremi perquè amargaria. Tot seguit ho aboquem al motllo, movent-lo perquè se untin els costats.
A continuació, retireu la llet del foc, traieu la canyella i la pell de llimona, aboqueu-la en un bol, afegiu-hi el pa sec trossejat, remeneu-ho bé amb unes varetes i, mentre el pa xucla la llet, talleu la fruita dessecada i paleu i talleu la poma a talls fins i la saltageu fins que quedi daurada. Seguidament, afegiu la fruita al bol de la llet, amb el sucre, els rovells d'ou i la mantega fosa i remeneu-ho bé.
Tot seguit, bateu les clares a punt de neu i afegiu-les a la massa remenant-ho amb cura.
Finalment, Aboqueu la massa al motllo i coeu-ho al forn prees calfat a 180ºC durant 20 o 30 minuts. Després, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
Quant estigui ben fred, el posarem a la nevera un parell d’hores i ja el podrem servir.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3634 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Esteba Maresma Bons diu:
Segons els ingredients, també es pot coure al bany Maria a 180º durant 75 minuts perque es cogui mes lent, i tapant amb paper albal perque no es cremi.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: