Puding de poma i pa sec de dies
aquesta recepte es pot fer de moltes varietats, pot ser dolça com a postres o salada per aperitiu o entrant, tot depen dels ingredients.
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a 4 persones:
- 300 g de pa o pastes seques 100g de fruits secs
- 1/2 l de llet
- 1 branqueta de canyella
- 1 llimona
- 150 g de mantega
- 4 ous
- 200 g de fruita dessecada variada (panses, prunes, figues...)
- 3 pomes 300 g sucre 100 g sucre per el caramel
4 racions
Utensilis
Motllo
Elaboració
Per començar, foneu la mantega al microones. En reserveu 2 cullerades per untar el motllo. Mentrestant, poseu la llet a bullir amb la canyella i la pell de llimona, deixeu-la bullir 2 minuts i, mentre bull, talleu el pa a trossos. Posarem el sucre a la paella amb 2 cullerades d’aigua, fins que quedi de color daurat, conte que no es cremi perquè amargaria. Tot seguit ho aboquem al motllo, movent-lo perquè se untin els costats.
A continuació, retireu la llet del foc, traieu la canyella i la pell de llimona, aboqueu-la en un bol, afegiu-hi el pa sec trossejat, remeneu-ho bé amb unes varetes i, mentre el pa xucla la llet, talleu la fruita dessecada i paleu i talleu la poma a talls fins i la saltageu fins que quedi daurada. Seguidament, afegiu la fruita al bol de la llet, amb el sucre, els rovells d'ou i la mantega fosa i remeneu-ho bé.
Tot seguit, bateu les clares a punt de neu i afegiu-les a la massa remenant-ho amb cura.
Finalment, Aboqueu la massa al motllo i coeu-ho al forn prees calfat a 180ºC durant 20 o 30 minuts. Després, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
Quant estigui ben fred, el posarem a la nevera un parell d’hores i ja el podrem servir.
2h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3634 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.