Cassola de matança de xai o cabrit
es un plat que potser que no agradi a tot-hom,ja que es de menuderies, pero es un plat tipic de les matances.
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Catalunya
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 150 g de freixura de xai
- 150 g de cor de xai
- 200 g de fetge de xai
- 100 g de sang de xai
- 2 grans d’all
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 1 cullerada de farina
- Llorer
- Farigola
- 1 copa de vi blanc brou de verdures o carn
- Oli d'oliva verge extra
- Sal, pebre negre i vermell
- Allioli
4 racions
Elaboració
Fregiu el pulmó i el cor tallats a daus en una cassola amb oli i reserveu-ho. En el mateix oli, fregiu el fetge i la sang, tallats a daus, i reserveu-ho. En el mateix oli, feu un sofregit amb l’all, la ceba, el pebrot vert, el tomàquet, el llorer i la farigola. Afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir. Afegiu-hi la farina i deixeu-la coure 2 min, tot remenant-ho. Mulleu-ho amb aigua, afegiu-hi els pulmons i el cor, i deixeu-ho que vagi coent lentament. Quan estigui tou, afegiu-hi el fetge i la sang i ho deixeu coure tot junt un moment més. Poseu-ho a punt de sal i pebre. Serviu-ho acompanyat d’allioli.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1634 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.