Platillo

PLATILLO, RECEPTE TRADICIONAL
No podia faltar per la festa major o a celebracions molt senyalades. Aquest es un plat que cada dia s’està perdent mes, lo mes típic i econòmic en els àpats de les grans festes era el pollastre i el conill rostit, en aquets convits molt puntuals que se celebraven un parell de cops a l’any, se solia reunir gra quantitat de familiars de les dues branques dels avis, per tan es tenia que matar la quantitat suficient d’animals per atipar a tothom. Per fer els típics rostits s’escollia les part de poc os dels animals i asclar, quedava una quantitat de menuderies, com els colls, els fetges, les potes, els pedres els caps etc i per fer-ne un bon platillo calia enriquir-lo amb botifarra, costella , salsitxes i sobretot bolets.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Els menuts de Conill i Pollastre,
  • Colls,caps, potes pedres, fetges etc.
  • 1Botifarra negra.
  • 4 Salsitxes.
  • 8 Mandonguilles.
  • 200g Costella de porc. Bolets del temps o salats i variats. 1Ceba de figueres 1 cabeça d’alls 1 all porro 1 pebrot vermell 1 pebrot ver 1 tomaquet madur Sal, Aigua o brou, Conyac, La Picada: All, Julivert, Sal, Pebre, Ametlles torrades, Galeta o pa fregit i Pinyons.

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa i un cullerot de fusta.

Elaboració

Preparem tota la carn a trossos. Posem una cassola al foc amb una mica d'oli(previament fregarem 2grans d'all pel fondo) i posem a fregir la carn i quant sigui rossa la retirem i reservem en un plat. Posem a la mateixa cassola a fer un sofregit amb ceba i tomaqet, quant estigui ben confit, afegim la carn i posem un got de brou o d'aigua i un de conyac i deixem coure una estona. Mentrestant farem la picada i la tindrem a punt, passats 20 minuts,serà el moment d'afegir els bolets atrossos i la picada deixatada amb una mica de suc de la cocció. Farem una sacsejada la cassola i deixarem fer una estoneta mes i estarà punt.
Perdoneu l'oryografia ja soc molt gran i no vaig anar a l'escola,

2h

Notes

Servir ben calent


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1996 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: