Arròs a la cassola amb fredolics
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- Oli d'oliva
- Un pot mitjà de fredolics en conserva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Un pebrot vermell petit
- Un pebrot verd petit
- Una ceba tendra picolada
- Picada d'all, julivert i oli, feta amb la batedora elèctrica
- Dos alls laminats
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un biberó de plàstic
Una paella gran
Un colador gran
Elaboració
Primerament, fem la picada d'all, julivert i oli d'oliva amb la batedora elèctrica, i un cop feta, la guardem en el biberó de plàstic. A part, escorrem els fredolics, i els sofregim en una paella salpebrats, amb un raig d'oli,i els alls laminats, fins que hagin deixat anar tota la seva aigua, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, sofregim: el pebrot vermell i el verd picolats, i la ceba picolada.
Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts.
Tot seguit, fiquem el brou de pollastre a escalfar, i el deixem damunt la planxa calenta.
A continuació, posem l'arròs a la cassola juntament amb els fredolics, un bon raig de picada, i ho remenem ben remenat.
Seguidament, afegim tres cullerots de brou, i deixem que arrenqui a bullir, sense deixar de remenar, com si féssim un risotto, i si cal una mica de brou, l'hi afegim fins que l'arròs estigui cuit al nostre gust, corregim de sal, i tot seguit ho deixem reposar fora del foc cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels bolets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5746 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.