Arròs saltat amb gambes, poma i panses de Corint
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams d'arròs tipus bomba
- Aigua
- Sal
- 400 grams de gambes mitjanes pelades
- Tres pomes tipus golden
- 300 grams de panses de Corint
- Dos porros
- Oli d'oliva
- Julivert picolat
- Pebre negre en pols
5 racions
Utensilis
Un wok gran
Un cassó gran
Un colador gran
Un cassó mitjà
Una safata rectangular gran de porcellana
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb aigua i un polsim de sal, bullim l'arròs, fins que estigui cuit al "dente", l'escorrem i el reservem.
A part, en un cassó mitjà amb aigua, escaldem les panses uns tres minuts, les escorrem i les reservem.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli, sofregim les gambes salpebrades, i un cop fregides, les reservem.
Seguidament, pelem les pomes, les tallem en daus mitjans i les coem en un cassó amb aigua, fins que comencin a estar toves, les escorrem i les reservem.
La per acabar, agafem la part blanca dels porros, els picolem i els fregim en el wok amb un raig d'oli d'oliva, fins que estiguin ben fregits, i ja podrem afegir-hi: l'arròs, les gambes, les pomes i les panses, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts, tot donant-hi unes voltes amb l'ajuda del mànec del wok, fins que veiem que tot el conjunt ja està ben saltat.
Seguidament, repartim el saltat d'arròs en la safata de porcellana, l'espolsem pel damunt amb el julivert picolat, i ja el podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Amanides de tardor Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2099 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.