Escudella de bledes
És originària dels països europeus de la costa mediterrània i el nord de l’Àfrica. A segle I dC ja es consumia: en menjaven els grecs. I els romans i els àrabs, que van desenvolupar-ne el cultiu i en van descobrir les propietats medicinals. En trobareu tot l’any, però el millor moment per consumir-ne és a la tardor i a l’hivern. Sembla una verdura humil, però està carregada de nutrients fonamentals pel nostre organisme, sobretot minerals com el calci o el potassi i vitamines com la C o l’A. És ideal per a dietes depuratives, és diürètica, té molta fibra i té molt poques calories.
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 lts d’aigua o el brou dels cigrons 1 cabeça d’alls 1 all porro 2 ceba de Figueres 2 tomàquets madurs 1 manat de bledes fresques de l’hort 200g de cigrons 100g d’arròs 1 llesca de pa sec (200g) oli,sal, pebre i julivert 6 anous
Elaboració
Posem l’aigua o brou (quantitat segons lo espessa que la volem) a ebullició amb una olla al foc, amb el porro 3/4 de la cabeça d’all, un tomàquet pelat, les bledes tallades a juliana i l’arròs, que bulli a foc lent durant 40 minuts. Tot seguit tallarem la seva a la juliana, la posarem a la paella amb l’oli calent fins que estigui ben daurada que afegirem el tomàquet que hem rallat prèviament. Ho ratifiquem de sal i pebre al gust i quant estigui ben confitat, ho afegirem a l’olla junt amb els fideus i cigrons (prèviament cuits) i la picada d'all,julivert i els anous que bulli durant 15 minuts. Amb la mateixa paella sense netejar que hem fet el sofregit, fregirem el pa que hem tallat a talls petits fins que estiguin ben torradetes, ho afegirem a l’olla que bulli 10 minuts mes i ja la podem servir.
Notes
Quede molt be, quan servim el plat ben calen, posar-hi un ou que es cou amb l'escalfor
Comparteix aquesta recepta: