Tomàquets vermells farcits amb bolets, gratinats amb formatge
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un enciam tipus iceberg
- Deu tomàquets vermells de mida mitjana
- Un quilo de gírgoles fresques
- Quatre porros
- Sofregit de tomàquet (el trobareu ales meves receptes)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Deu llesques de formatge per fondre ("tranxetes")
- Conyac
- Formatge ratllat
5 racions
Utensilis
Una safata refractària gran
Una safata rectangular de porcellana
Un estri per fer boletes de fruites
Una paella gran
Elaboració
Primerament, tallem l'enciam iceberg en juliana molt fina, i la escampem per tota la safata de porcellana, fent un matalàs, i ho reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, posem a fregir els porros i les gírgoles salpebrades, tot ben picolat fins que estiguin ben fregides, i afegirem mig cullerot de sofregit de tomàquet, un bon raig de conyac, i deixarem que redueixi.
A continuació, agafem els tomàquets, el hi tallem una mica la part de dalt, i amb l'estri per fer boles, els anem buidant amb molta cura de no foradar-los per sota.
Tot seguit omplim els tomàquets amb la farsa de bolets fins a dalt del tot, i seguidament els tapem , amb una llesca de formatge per fondre, espolsem una mica de formatge ratllat pel damunt, els posem a la safata refractària i els enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ratllat està daurat, i ja els podrem ficar a la safata de porcellana, damunt el matalàs d'enciam, i ja els podrem servir a taula si volem, com aperitiu.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, tant pot servir com a primer plat, un aperitiu, o com a guarnició.
Etiquetes: La cuina de les guarnicions La cuina dels aperitius Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2130 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.