Rigatoni amb xixorrites, gratinats amb formatge de bola
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Ingredients
- 400 grams de rigatoni ( macarrons ratllats)
- Aigua
- Mantega
- Sal
- 400 grams de xixorrites
- Un tros de formatge de bola
- Sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Dos porros
- Una fulla de llorer
- Vi negre
- Nata líquida per muntar
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una safata refractaria rectangular
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Un wok gran
Una cullera de fusta
Un ratllador
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal i una mica de mantega, posem a coure els rigatoni fins que estiguin cuits al "dente", i un cop cuits, els escorrem i els reservem.
Seguidament, en un wok gran, posem un raig d'oli d'oliva, i fregim els porros picats, juntament amb una fulla de llorer, i quan tot plegat esta ben fregit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim les xixorrites i deixem que coguin juntament amb el sofregit uns deu minuts, i tot seguit hi afegirem els rigatoni, i un got de nata líquida, ho remenarem amb una cullera de fusta, i deixarem que s'acabi de coure cinc minuts més, corregirem de sal, i seguidament ho abocarem a la safata refractaria untada amb mantega,i amb un ratllador, hi afegirem el formatge de bola, i sis nous de mantega, i tot seguit ho enfornarem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Notes
Si no trobem xixorrites, sempre ens les podem fer nosaltres mateixos.
Per fer les xixorrites, agafem: un tros de pernil dolç, un tros de pernil serrà, una tira de xoriç (xistorra), un tros de llonganissa seca, i amb un ganivet gran, ho piquem tot ben picat, i ja tenim les xixorrites a punt per fer servir per el plat que vulguem fer.
Etiquetes: La cuina dels gratinats La cuina dels macarrons Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1220 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.