Arròs de Sant Jordi
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues fulles d'enciam llarg
- Un pebrot verd
- Una ceba de figueres
- Un pebrot vermell
- Un pebrot groc
- 500 grams d'arròs tipus bomba
- Brou de pollastre casolà
- Sofregit de tomàquet
- Una picada d'all, oli d'oliva i julivert, feta amb la batedora elèctrica
- Oli d'oliva
- Vermut de Reus
- Vi ranci
- Sal
- 200 grams de mongetes verdes planes
- Dues potes de pop cuites
- Tres trossos de costella de porc tallades a trossos petits
5 racions
Utensilis
Una paellera per cinc racions
Uns estalvis de vimet
Un ratllador
Una safata plana pel forn
Una cullera de fusta
Una batedora elèctrica
Un biberó de plastic
Dos fulls de paper de diari
Elaboració
Primerament, en una safata per anar al forn, posem el pebrot groc i el pebrot vermell, espolsats amb sal, un bon raig d'oli d'oliva, i un dit d'aigua, i els enfornem a 180º, fins que estiguin ben escalivats, els retirem del forn i els emboliquem cadascun amb un full de paper de diari i els deixem refredar.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: oli d'oliva dos alls pelats i julivert picat, i un cop feta la guardem en un biberó de plàstic.
Seguidament, agafen les potes de pop, les tallem en rodanxes fines, i les reservem.
A continuació, agafem els trossos de costella de porc tallats ben petis, i a la paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrats, els fregim fins que estiguin ben daurats, i tot seguit hi afegirem: les mongetes verdes tallades a trossos de tres dits de llarg, el pebrot verd ratllat, i la ceba de figueres ratllada, deixem que es fregeixi tot remenant amb la cullera de fusta, i seguidament hi afegim: un cullerot de sofregit de tomàquet, les potes de pop tallades, un raig de vermut i un raig de vi ranci, deixem que redueixi i seguidament, hi afegim l'arròs juntament amb un bon raig de picada ho remenem ben remenat amb la cullera de fusta, i tot seguit afegim el brou de pollastre fins l'altura de les nanses de la paellera, i ho deixem coure a foc mitjà durant deu minuts, ho corregim de sal, i ho enfornem a 180º, deu minuts més, fins que l'arròs ja és cuit en el seu punt.
A part, agafem el pebrot vermell i el pebrot groc, els escalivem en el forn, i tot seguit els pelem i els tallem en tires d'un dit d'ample, i en el centre de la paella fem la senyera amb les tires de pebrot, de la següent manera: primer una tira de pebrot groc, desprès una de pebrot vermell, i així fins a completar la senyera de Catalunya.
Per servir a taula, agafem els estalvis de vímet, posem dues fulles d'enciam a sobre, i al damunt posem la paellera perquè no rellisqui, i ja la podrem servir a taula.
1h 10min
Notes
Aquesta recepta, també ens pot servir per celebrar la diada de l'onze de Setembre, i la podem anomenar " paella de la Diada".
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels arrossos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2034 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.