Patates fregides belgues

Categoria:
Típica de: Bèlgica
Dificultat: Mitjana

Ingredients

5 racions

Elaboració

1. Comencem escalfant força oli en una paella fonda.
2. Pelem i tallem les patates a palets i les eixuguem bé amb un drap de cuina net per a evitar que esquitxin quan les fregim.
3. Separem els palets de patata en tandes. No fregirem més d'una tanda alhora.
4. Quan l'oli ja estigui calent, fregim les patates durant 4-5 minuts per tanda, han d'agafar un color clar però no daurat.
Farem servir una escumadora per a remenar-les i ens assegurarem d'abaixar una altra vegada la temperatura de l'oli entre tandes.
En aquest pas podem deixar reposar les patates fregides unes hores a temperatura ambient fins que les vulguem servir sense tapar-les ja que si no es posarien toves i flàccides de seguida.
5. Escalfem una altra vegada l'oli i fregim les patates a tandes durant 1-2 minuts fins que quedin ben daurades i cruixents.
Les assequem en paper de cuina i les col·loquem en un bol de servir calent cobert amb més paper de cuina (a Bèlgica es serveixen tradicionalment en un cucurutxo).
6. Finalment empolvorem amb sal i servim les patates fregides belgues acompanyades de maionesa casolana que haurem preparat prèviament.

Notes

El truc és fregir les patates dues vegades (la finalitat és deixar-les ben cruixents i delicioses).


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se