Steak frites (bistec amb patates fregides) belga

Categoria:
Típica de: Bèlgica
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

1. El primer que farem serà fer amb un ganivet ben esmolat petites incisions als bistecs a uns 4 cm. del greix del voltant.
2. Seguidament desfem 3 cullerades de mantega en una paella gran.
3. Incorporem els bistecs i els segellem 1 minut per cada costat.
4. Abaixem el foc a mig i assaonem generosament els bistecs amb sal i pebre negre acabat de moldre al gust. Seguim cuinant, tot girant els bistecs cada 2 minuts, durant 6-8 minuts fins que veiem petites perles de sang sortir de la superfície. S'han de fer més aviat poc perquè ens quedi una carn sucosa i tendra.
5. Retirem els bistecs i els posem en plats calents.
6. Desglassem la paella amb una cullerada d'aigua a foc mig i agitem en les altres 2 cullerades de mantega.
7. Ruixem el suc de la paella damunt la carn i servim amb les patates fregides i, si ho volem a l'autèntic estil belga, una bona cervesa freda.

Notes

El steak frites és el plat més típic de Bèlgica junt amb el moules frites (musclos i patates fregides).
Podeu trobar la recepta de les delicioses patates fregides cruixents belgues a les meves publicacions, i també una versió kosher del moules frites.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se