Salsa de fons fosc de carn

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

10 racions

Utensilis

Una safata fonda pel forn
Una cassola fonda metàl·lica
Un colador xinès
Un colador fi
Una paella gran
Un batedor de varetes
Una espàtula plana metàl·lica
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fi
Una espàtula de goma

Elaboració

Primerament, en una safata fonda posem: una branca d'api tallada a trossos, els alls aixafats, els tomàquets tallats a trossos, la pastanaga, el romaní, la carcassa, el pollastre, la vedella i la costella de porc, tot ben regat amb oli d'oliva, i mig got de conyac i espolsat amb farina, ho posem en el forn a 180º, i deixem que es cogui fins que tot plegat estigui ben daurat.
Seguidament, retirem les branques de romaní, farigola i el llorer, i ho posem en una olla mitjana, que arrenqui el bull, amb tres litres d'aigua a foc mitjà.
A part, en una paella sense oli, posem vuit rodanxes de ceba, fins que gairebé estiguin ben torrades, i les afegim a l'olla juntament amb la resta d'ingredients incloses les carns.
Tot seguit, desclassem la safata del forn amb el got de vi negre, ho afegim a l'olla, i deixem que bulli fins que hagi reduït fins a la meitat, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador xines amb la mateixa batedora, i tot seguit ho passem pel colador fi amb l'espàtula de goma a un cassó gran, on acabarem de fer la salsa de fons de carn.
Posem el foc a potencia mitjana, i anem remenant amb el batedor de varetes, hi afegim dues nous de mantega, un raig de nata líquida, i si veiem que queda massa líquida, l'espessim amb una mica de farina de blat amb un raig d'aigua freda, fins que estigui en el seu punt d'espessor, i ja la podem deixar refredar i la guardem en un atuell de plàstic amb tapa a la nevera.

3h

Notes

Aquesta salsa és molt elaborada, però val molt la pena fer-la, perquè la podem guardar en el congelador en bosses per racions.
Aquesta salsa, tant sols la corregirem de sal en el moment de fer-la servir.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se