Púding de ratafia
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- Caramel líquid de pot
- 200 grams de sucre
- Set ous
- Una branca de canyella
- Una pell de taronja
- Una pell de llimona
- Ratafia
- Vuit melindros
10 racions
Utensilis
Un motlle per fer púdings
Una safata fonda per anar al forn
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Dos fulls de paper de diari
Elaboració
Primerament, en un cassó gran posem: un litre de llet, el sucre, la pell de llimona i taronja, i la branca de canyella, deixem que arrenqui el bull, i seguidament, ho apartem i deixem que refredi.
Mentre es refreda la llet, agafem el caramel i cobrim tot el fons del motlle del púding, tot seguit esmicolem els melindros, els emborratxem amb un bon raig de ratafia, i posem el motlle a la safata fonda amb dos fulls de paper de diari a sota, i ho reservem.
Quan la llet ja és freda, retirem les pells de taronja i llimona, i la branca de canyella, esclatem els set ous i passem la batedora elèctrica i hi afegim un raig de ratafia, i tot seguit omplim el motlle amb aquesta barreja, posem la safata fonda en el forn pres-calfat a 180º, l’omplim amb aigua freda fins a la meitat del motlle, i ho deixem coure durant 45 minuts.
Quan hagin passat els 45 minuts, apaguem el forn i deixem que estigui en el forn deu minuts més, i el posarem a refredar al marbre de la cuina, i seguidament, el posarem a la nevera unes dues hores, abans de desemmotllar-lo i servir-lo a taula en una safata plana de porcellana.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, poden ser unes postres magnifiques per les festes.
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina de les postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2807 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.