"Tortillas" mexicanes
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Mèxic
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- pastanaga
- tomàquet madur en puré
- pebrot verd
- ceba
- xampinyons
- carn picada (de la que més en agradi)
- sal, pebre, coriandre
- tortillas mexicanes
- oli d'oliva
- vi blanc
Elaboració
En una paella hi posarem l'oli d'oliva amb la ceba, el pebrot, la pastanaga i els xampinyons, tot tallat al nostre gust. Deixarem que es coguin a foc baix i acte seguit afegirem la carn picada. Quan veiem que la carn està cuita salpebrem i posem el coriandre.
Segons la quantitat hi abocarem més o menys vi blanc i deixarem que s'evapori. Afegim el tomàquet madur i 2 minuts perquè es cogui. Aquí les quantitats són segons les racions que vulguem fer.
Aquesta vegada les "tortillas" les he comprades fetes però si tenim ganes les podem fer a casa i és fàcil:
280 g de farina, aigua i sal, 30 gr. mantega. Barregem els ingredients i els pastem fins que ens quedi la massa elàstica.
La posem en un bol i tapem amb un drap.
La deixem una mitja hora i la dividim en boletes petites. Les aplanem amb un curró fins que ens quedin finetes. Posem una planxa a escalfar i les hi posem a sobre costat i costat fins que les veiem fetes.
Si ens agrada un punt de picant res millor que unes gotes de Tabasco.
20min
Notes
Aquest plat ens va bé per un divendres nit com avui i que ja no tenim ganes de cuinar. Ens relaxem, una coronita ben fresca, de fons "las mañanitas" i la tortilla. Un viatge virtual ideal per a començar el cap de setmana.
Va dedicat als amics "txilangos". Orale!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2105 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.