Clotxa mini
Categoria:
Amanides i plats freds
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 pans petits individuals
- 2 arengades
- 2 tomàquet
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- oli d'oliva
- vinagre
2 racions
Elaboració
Dessalarem l'arengada tal com vaig eplicar: dues hores en un recipient cuberta de llet.
L'escaterem amb paper de cuina. La fregirem amb l'oli d'oliva i els alls.
A l'últim moment hi abocarem un raig de vinagre i taparem uns minuts.
La traurem i l'esmicolarem. Pelarem els alls.
Fregirem el tomàquets i la ceba en el mateix oli de l'arengada.
Partirem els panets tal com es veu a la fotografia i traurem la molla.
Hi posarem a dins l'arengada esmicolada, el tomàquet, la ceba i l'all.
Ho amanirem amb oli d'oliva.
20min
Notes
Aquest plat és típic de la Ribera d'Ebre. El menjaven els pagesos quan anaven al tros.
Però la fan més gran: com un panet de 1/2 k. Quan la varem menjar ens va resultar massa. I vaig pensar que quan la fés a casa seria més petita.
Aquí la teniu. L'he servit amb una peça de terrissa de Miravet, on hi ha molts terrissaires, i un bon vi de la zona.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2350 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.