Jambalaia

Categoria:
Típica de: Estats Units (EUA) → Nova Orleans
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 pit de pollastre tallat a dauets
  • 2 pams de llonganissa fresca tallada a trossets
  • 15 llangostins petits pelats
  • 5 gambes mitjanes
  • 150g de dauets de pernil salat
  • 250 g de costella de porc
  • 1 pastanaga gran
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot verd
  • 1 branca d'api sense fulles
  • 2 dents d'all esmicolats
  • 1 cayena petita
  • 5 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
  • 5 tasses (cafè) d'arròs
  • sal i pebre
  • caldo de pollastre

Elaboració

Posarem a la paella l'oli d'oliva i fregirem la costella. Al poc hi afegirem la llonganissa i el pit de pollastre.
Quan tot el talls estiguin enrossits hi afegirem la ceba, el pebrot verd, els alls, la pastanaga i l'api, tot tallat a dauets. Salpebrem.
Ara ja podem afegir els trossets de pernil. Quan veiem que ja està tot daurat hi tirem la cayena i l'arròs.
Remenem un parell de minuts perquè l'arròs agafi bé les substàncies de tot.
Ara ja hi podem abocar el caldo de pollastre calent.
No he dit la quantitat perquè dependrà del gust de cadascú.
Jo sempre en tinc bastant de preparat i vaig afegint segons veig.
Quan faltin uns tres minuts hi afegim els llangostins i les gambes.
Apaguem el foc i que reposi un parell de minuts.

30min

Notes

Aquest arròs és un dels plats més típics de la cultura Cajun que es va instal·lar a Nova Orleans, que són el descendents dels criolls que venien de la colònia canadenca d'Acadia. La jambalaia ve a ser una variant de la paella, però més picant. Jo l'he feta molt adaptada al nostre gust, molt catalanitzada, perquè a mi m'agrada el menjar picant, però el meu entorn no. Us he de dir que no l'havia fet mai, però en tenia ganes des de que vaig veure un reportatge que en parlava. Jo que em creia que només era una cançó i he aprofitat per a fer la fotografia amb una partitura que guardo des de que era petita. Per cert en Quim Monzó en parla d'aquesta recepta en el seu llibre "Vuitanta-sis contes" de Quaderns Crema i a Youtube trobareu una versió de Creedence Clewarter Revival, encara que la lletra no tingui res a veure amb el menjar.


Recepta de cuina de Jambalaia
La jambalaia
per Nani Nolla

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1533 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Josep Murlà Janó diu:
Com totes les teves receptes, Nani... ha d'èsser boníssim. Ho faré aquesta setmana. I la foto també m'agrada moltíssim.
Ah! La millor versió de Jambalaya (al meu gust) és la de la Emmylou Harris, seguida de la de Carpenters. Us adjunto el link de la primera:
http://www.youtube.com/watch?v=O6WD1yzQscE
Nani Nolla diu:
Parlar d'Emmylou Harris són paraules majors. He vist l'actuació i m'agradat molt. Referent a l'arròs: Va quedar boníssim! La veritat és que vaig buscar per internet i vaig adaptar-la a la meva manera de cuinar. Vaig descubrir aquest plat veient un reportatge de la vida a Nova Orleans i la seva música. Molt interessant.
Bé, la foto aprofita la partitura. Salutacions Josep.
Maria Àngels Bronsoms diu:
Ei, jo vaig provar aquest plat fa un parell d'anys a Nova Orléans i era molt i molt i molt picant, o sigui que provaré la teva recepta, segur que ens agrada més que la que vam intentar menjar allà!
Nani Nolla diu:
Jo ja vaig posar a la recepta que l'havia catalanitzat una mica perquè això del picant el meu entorn no ho vol. Va quedar molt bona.
Salutacions.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: