Empadinhas
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Crestes
Recepta per forn
Típica de: Brasil
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per la massa:
- 3 cullerades soperes de margarina
- 4 rovells d'ou
- 200 g de farina
- un polsim de sal
Pel farcit:
- mitja ceba
- mig pebrot verd
- 100 g de gambes pelades
- 1/2 got de llet
- 1 tassa de maizena
- sal i pebre
Per pinzellar:
- 1 rovell d'ou
6 racions
Elaboració
Fem la massa pastant els ingredients i fem una bola que deixarem reposar 30 minuts a la nevera en un bol tapat amb un tovalló humit o film transparent.
Passat el temps ho dividirem en petites boles que aplanarem i posarem en cada motllo.
Mentre farem un sofregit amb la ceba i el pebrot tallat a dauets. Quan estigui fet hi afegirem les gambes i salpebrerem.
Per espessir-ho desferem la maizena en la llet i l'abocarem al sofregit.
Quedarà tot fet una pasta amb la que farcirem les "empadinhas" i les taparem amb amb un tros de massa aplanada.
Pinzellarem amb el rovell i cap al forn, que haurem escalfat a 180º mentre feiem el sofregit, uns 20 minuts. (Cal vigilar perquè cada forn és diferent)
Si volem també podem empolvorar amb formatge ratllat.
1h 5min
Notes
Aquestes "empadinhas" són molt típiques al Brasil. Es poden farcir d'allò que més ens agradi: pollastre desfilat, carn picada i d'altres farciments.
Aquí us poso la recepta del llibre de la meva mare que guardo com un tresor. Data més o menys de l'any 1960.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1643 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.