Pastís Bombó de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 175g de xocolata negra
- 150g de sucre
- 30g de mantega
- 4 ous
- Una cullerada de farina
- Una culleradeta de postre de llevat Royal
6 racions
Utensilis
Muntador de clares
motllo desmuntable
Elaboració
Separeu la clara del rovell dels ous i deixeiu-los a part.
Ratlleu la xocolata.
Tireu en un pot la mantega, la xocolata ratllada i el sucre.Poseu-ho a foc lent i aneu
remenant amb una espàtula fins que obtindreu una pasta uniforme.No el retireu del foc fins
que la pasta es desenganxi tota sola.
Barregeu-hi els rovells tot remenant amb la espàtula.
Afegiu-hi la farina i el llevat i remeneu-ho tot molt bé.
Munteu les clares a punt de neu i barregeu-hi la pasta amb molta suavitat.
Unteu amb mantega un motlle rodó desmuntable d'uns 22 cm i enfarineu-lo.
Poseu-ho al forn preescalfat a 180º uns 30 minuts.
20min
Notes
El secret d'aquest pastís és que gairebé no duu farina. El resultat és que es desfà a la
boca provocant el "Ah! d'admiració de tothom el qui el tasta.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3971 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.