Gâteau Basque (Pastís Vasc)
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: França → País Vasc Francès
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Ingredients per la massa:
- 200 gr mantega en pomada
- 1 ou sencer
- 2 rovells
- 200 gr sucre
- 300 gr de farina de repostería
- Un péssic de sal
- Ingredients per la crema
- 1/4 l de llet sencera
- 1 ou
- 1 rovell
- 50 gr de farina
- 65 gr de sucre
- 2 culleradetes de pedro ximenes
- Aroma de vaïnilla
10 racions
Elaboració
Per fer la massa, posarem tots els ingredients dins d'un bol i ho barrejarem bé, primer amb una espàtula i després amb les mans i reservem.
En un cassó posem tots els ingredients per fer la crema i ho posem al foc, i remenarem continuament, un cop arrenqui el bull seguirem remenant fins a obtenir la textura desitjada i retirarem del foc.
En un motlle de 20 cm hi posem la meitat de la massa i procurem escampar-la per tota la base del motlle, tot seguit a la part central hi posarem la crema i la resta de la massa l'aplanarem una mica i la posarem amb compte per sobre de la crema procurant també tapar tota la superficie. Pintarem amb un rovell batut i hi farem formes amb una forquilla o ganivet. Enfornem uns 35 minuts a 180º. És un postre que fins i tot es pot menjar tebi. Mmmmmmmmmmmmmm deliciós.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3707 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.