Pastís de llimona

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Ingredients pastís
  • 175 gr. mantega en pomada
  • 175 gr. de sucre
  • 3 ous grans o 4 de mitjans a temperatura ambient
  • 2 llimones
  • 175 gr de farina per a rebosteria
  • 8 gr llevat royal
  • Per al xarop de llimona
  • 150 gr sucre glas
  • 50 ml suc de llimona

14 racions

Elaboració

Pre-escalfarem el forn a 180º
Agafarem un bol gros i hi batrem la mantega amb el sucre amb les barilles elèctriques fins que obtinguem una crema blanquinosa.
Afegirem els ous un a un, seguidament afagirem la pell de les llimones ratllades i el suc d'una d'elles. Seguim barrejant bé.
Seguidament afegirem la farina i el llevat barrejats i batrem fins a tenir una mescla homogènia.
Agafarem un motlle i hi posarem una mica de mantega i empolsirem amb farina, afegim la mescla anterior i enfornarem entre 40 i 50 minuts, fins que quedi ben daurat.
Quan faltin uns 5 minuts per a la finalització de la cocció ens posarem a preparar el xarop de llimona. En un cassó hi posarem el sucre i el suc de llimona, ho courem sense parar de barrejar i sense que arribi a bullir. Un cop que veiem que es torna transparent ja el tindrem llest.
Un cop cuit i abans de desmotllar punxarem la superficie amb una forquilla.
Ara és el moment d'afagir el xarop de llimona per la superficie amb compte, procurant que quedi coberta tota la superfície del pastís.
Veureu que d'aquesta manera ja queda ben vistós, ja que el xarop li dóna molta brillantor, però si voleu un acabat encara més espectacular, feu glassa real amb suc de llimona cobriu-lo i afegiu uns carmelets com a decoració i encara us quedarà millor.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8953 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: