Coca de poma
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- làmina de pasta de full congelada
- pomes golden
- melmelada de préssec, taronja, pruna,... o la que es tingui.
- ratafia
- ou
Elaboració
S'estén la làmina de pasta de full amb el corro, s'en guarda una mica per la decoració a gust del consumidor (p.ex. veure foto). Es forada amb una forquilla per tal que no pugi. Es posa al forn a coure's una mica doncs sinó queda crua. La cocció és ràpida, a 150º.
Les pomes es netegen, pelen i es treu el cor. Es tallen a talls i es disposen ordenadament sobre la làmina de pasta una vegada refredada.
La melmelada de fruita que es tingui (la faig a casa amb la fruita que tingui ja siguin préssecs, peres, inclús també amb cabell d'àngel) es reparteix per sobre la poma, reomplint els buits entre la poma i la pasta, una capa prima.
Es tira per sobre unes gotes de ratafia (és casolana, feta de la mare, i amb recepta de l'àvia).
Amb la pasta que hem reservat sense anar al forn, es fan les formes que es vulguin per decorar per sobre, per exemple trenes i espirals... com a la foto.
Amb l'ou batut, es pinta amb un pinzell perquè quedi brillant.
Es disposa la coca sobre paper vegetal, i al forn a 150º durant 45 minuts, però anant-lo controlant, doncs no es cremi, i cada forn és diferent..
Notes
Admet moltes variants: afegir-hi fruits secs, sense ratafia i amb un altre licor, o sense licor,..... sense decoració,....
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1027 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.