Coques de ceba i d'espinacs
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per la massa:
- 1 got aigua
- un grapadet de sal
- 1 sobre de llevat en pols
- 1/2 got d'oli d'oliva extra verge
- farina (la quantitat que agafi per les quantitats abans indicades; tenir-ne 1 kg. preparada però serà menys)
Per la resta:
- 2 cebes
- 400 gr. d'espinacs (si són frescos millor, sinó congelats també van bé, però que sigui en fulla, no trinxats)
- panses sense pinyol
- pinyons (jo no en tenia per aquesta ocasió però hi queden molt bons també)
- oli
- sal
- pebre negre mòlt
6 racions
Elaboració
Per la massa: es barregen tots els ingredients i la farina es deixa per l'últim, doncs la quantitat és variable, segons la que agafi. S'amassa a mà (al menys jo ho faig així). La massa estarà a punt quan les mans t'hagin quedat netes de la pasta). Llavors es fa una bola i es deixa en un bol tapat amb un drap de cuina, una estona.
Per la coca de ceba:
Es pelen i netegen les cebes, i es tallen a grills com de taronja però més estretets. S'agafa un tros de la massa preparada i s'estén amb el curro. Es disposen els grills de ceba per sobre la pasta, i s'hi tira una mica de sal oli i pebre per damunt.
Per la coca d'espinacs:
Els espinacs es passen per la paella amb una mica de sal i oli, s'hi tiren les panses, i els pinyons (jo no en tenia i queda ben bona també). Quan estan ben sofregits, es reparteixen sobre un altre tros de massa que s'haurà prèviament aplanat amb el curro.
Es posen al forn a 150º durant uns 30 minuts, controlant no es cremi, i ja estan llestes!
1h
Notes
Si no es vol fer la pasta casolana, la congelada serveix perfectament.
Si es tenen nens petits, ells disfruten amassan la pasta!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1401 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.