Coques de ceba i d'espinacs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per la massa:

  • 1 got aigua
  • un grapadet de sal
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 1/2 got d'oli d'oliva extra verge
  • farina (la quantitat que agafi per les quantitats abans indicades; tenir-ne 1 kg. preparada però serà menys)

Per la resta:

  • 2 cebes
  • 400 gr. d'espinacs (si són frescos millor, sinó congelats també van bé, però que sigui en fulla, no trinxats)
  • panses sense pinyol
  • pinyons (jo no en tenia per aquesta ocasió però hi queden molt bons també)
  • oli
  • sal
  • pebre negre mòlt

6 racions

Elaboració

Per la massa: es barregen tots els ingredients i la farina es deixa per l'últim, doncs la quantitat és variable, segons la que agafi. S'amassa a mà (al menys jo ho faig així). La massa estarà a punt quan les mans t'hagin quedat netes de la pasta). Llavors es fa una bola i es deixa en un bol tapat amb un drap de cuina, una estona.

Per la coca de ceba:

Es pelen i netegen les cebes, i es tallen a grills com de taronja però més estretets. S'agafa un tros de la massa preparada i s'estén amb el curro. Es disposen els grills de ceba per sobre la pasta, i s'hi tira una mica de sal oli i pebre per damunt.
Per la coca d'espinacs:
Els espinacs es passen per la paella amb una mica de sal i oli, s'hi tiren les panses, i els pinyons (jo no en tenia i queda ben bona també). Quan estan ben sofregits, es reparteixen sobre un altre tros de massa que s'haurà prèviament aplanat amb el curro.
Es posen al forn a 150º durant uns 30 minuts, controlant no es cremi, i ja estan llestes!

1h

Notes

Si no es vol fer la pasta casolana, la congelada serveix perfectament.
Si es tenen nens petits, ells disfruten amassan la pasta!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1400 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: